Psihologia transporturilor 

Este o ramura a psihologiei care ajuta la cresterea sigurantentei rutiere omul fiind cel mai important factor responsabil pentru traficul rutier.

Activitatea de conducere a unui autovehicul este una complexa si dinamica presupunand existenta unor capacitate specifice solicitarilor ei.

Omul in interactiune cu autovehiculul alaturi de mediu formeaza si factorii importanti la conditiile de siguranta.procedurile  de obtinere a permisului de conducere,modul de insrtruire a cursantilor amatori si perfectionarea personalului de soferi profesionisti trebuie facut cu rigurozitate  si la standarde ridicate pentru a asigura  siguranta   tuturor participantilor la trafic.

In afara de instruirea si perfectionarea conducatorilor la trafic trebuie luat in calcul si infrastructura ,marcajele si  conditiile meteo pentru siguranta tuturor participantilor la trafic.

Psihologia studiaza stresul in trafic, comprtamentul uman, temperamentul si aptitudinile soferului, toate acestea  determinind comportamentul la volan. Activitatea de sofer trebuie realizata dupa anumite criterii psihologice ,dupa o testare psihologica facuta in prealabil precum si dupa investigatii medicale care sa dovedeasca ca viitorul sofer este apt atat psihologic cat si medical.

Rolul psihologului in transporturi ajuta la cresterea sigurantei rutiere,vizand cel mai importat factor responsabil mai precis factorul uman.

Persoanele vizate pentru testarea psihologica sunt;

Soferii amatori (cei care vor obtinerea permisului de conducere)

-soferii de taxi

-soferii de marfa;personae

-instructorii auto

In cadrul cabinetului oferim servicii de examinare pentru:

Obtinere permis conducator auto categoria A, A1, A2, AM

Obtinere permis conducator auto categoria B.

Obtinere permis conducator auto categoria B1.

Obtinere permis conducator auto categoria C.

Obtinere permis conducator auto categoria C+E.

Obtinere permis conducator auto categoria D.

Obtinere permis conducator ambarcatiune agrement/ambarcatiune cu motor

Obtinerea unui nou permis de conducere auto anulat

Examinare psihologica angajare Uber

Examinare psihologica transport marfa si persoane

Avizele psihologice se elibereaza imediat dupa testare, preturile sunt diferentiate in functie de categoria auto solicitata; acestea le gasiti la pagina ” Tarife”.

Cabinetul Individual de Psihologie Calinescu Iuliana este autorizata de catre Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor pentru efectuarea de examinari psihologice pentru obtinerea permisului de conducere cu certificat de autorizare 

 

AVIZ PSIHOLOGIC PERMIS CONDUCATOR AMBARCATIUNI AGREMENT

Cabinetul Individual de Psihologie Calinescu Iuliana este autorizat de catre Ministerul Transporturilor (autorizatie 483) pentru efectuarea de examinari psihologice pentru obtinerea permisului auto.

Din domeniul psihologiei transporturilor face parte si examinarea psihologica pentru permisul de ambarcatiune, in urma careia se elibereaza avizul psihologic pentru conducator ambarcatiune de agrement cu motor sau/si vele.

Avizul psihologic permis de ambarcatiune este timbrat cu timbru profesional, conform reglementarilor stabilite de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

 

Scroll to Top